Tvättstugeskötsel och Tvättstugetider

Från och med den 1:a oktober kommer alla hushåll att endast kunna boka 4 tvättider/månad.

Anledningen till att tvättstugetiden har blivit begränsad är pga:

* Missbruk av tvättstugorna.

* Någon/några har vid ett flertal tillfällen bla förstört, ej städat maskinerna efter användning (så de har blivit överhettade etc.), dragit ut slangar och kablar.

Maskinerna kostar minst 120 000kr styck och vi har precis bytt några av maskinerna samt servat de andra för en stor summa pengar.

Så vi kollade upp hur andra föreningar och hyresvärdar har arbetat bort dessa problem (bla familjebostäder) och detta kom som ett av förslagen som har varit effektivt. Det har under familjebostäders tid också varit begränsat hur många tvättider man får boka under en månad.

Vi kommer att testa detta ett tag framöver nu och utvärdera detta efter.

Vi önskar och hoppas att alla kan förstå varför vi satt in denna drastiska åtgärd och hjälper till att påminna varandra om att hålla rent efter sig.

Vi vill gärna ha hjälp av er som kommer till en tvättstuga, där det inte är rengjort och där damm filter inte har rengjorts, var vänlig kontakta styrelsen per mail brfsmalanningen3@gmail.com  alt telefon 076-916 03 23 med informationen:

1. Vilken tvättstuga det är (gata och nummer på stugan)

2. Vilken tid och datum du upptäckte detta

All information som lämnas till styrelsen kommer att hanteras konfidentiellt och uppgiftslämnaren kommer att vara ANONYM.

Vår förhoppning är att detta kommer göra alla mer uppmärksamma på onödiga kostnader och att vi hjälps åt att hålla ner onödiga utlägg som i slutändan bara drabbar alla oss ekonomiskt. Vi bor här, tillsammans, vi måste vara rädda om våra saker. Vi hoppas att vi får bort problemen så vi kan återgå till det gamla läget med fri tvättid.

Med vänliga hälsningar

Styrelsen