Informationsbrev

Information till boende i Smålänningen 3

Nu är vi i styrelsen tillbaka efter sommar och semester.  Lite nyheter inför hösten:

Vi kommer under hösten ha öppet i vår lokal varje torsdag 19.00-20.00. Då kommer representant från styrelsen finnas på plats. Lokalen ligger på Holbergsgatan 20.

Dit kan man komma och få svar på sina frågor och information om vad som händer i föreningen. Man kan även komma om man har synpunkter och idéer. Varmt välkomna!

Man kan fortfarande ringa på styrelsetelefonen samt maila.

Ni som hyr er lägenhet har möjlighet att köpa er lägenhet till ursprungspriset plus 30%. Ränta tillkommer också på 2.75 %  Det erbjudandet gäller till 2014 12 31. Därefter gäller marknadspriser.

Vi kommer att skriva informationsblad med jämna mellanrum och sätta upp i portarna och lägga ut på hemsidan.

Vi har haft vattenskador i källare på olika ställen. Titta gärna i ditt förråd för att försäkra dig att det inte är vattenskadat. Om du fått ditt förråd skadat så kontakta ditt försäkringsbolag. Sakerna inne i förrådet går på den egna försäkringen.

När det gäller försäkringar så får varje medlem teckna en egen tillägsförsäkring för bostadsrätter. Föreningen har inte tecknat det tillägget.

Tvättstugorna kommer att i fortsättningen begränsas till en tvättid i veckan per hushåll. Det kommer alltså bara att gå att boka en tid var 7:e dag.

På grund av att någon/några inte respekterar våra gemensamma utrymmen så är vi tvungna att vidta åtgärder. Om det inte blir ordning på nedskräpningen så måste vi sätta in kamera. Det kan komma innebära en hyreshöjning. Så hjälp oss att hålla ordning så vi slipper ta till åtgärder

Vi kommer att 28:e november beställa hit containers. Tanken är att vi ska rensa förråden som ingen har gjort anspråk på men är fulla av saker. Så se till att ditt förråd är märkt med lägenhetsnummer.

I dessa containers kommer vi också slänga saker som står i våra gemensamma förråd som ingen är ägare till. Vi måste rensa upp i våra cykel/barnvagnsrum på sånt som inte ska vara där. De är idag fulla. Det gäller alla våra gemensamma utrymmen. Även cykelställen utomhus. Se till att märka dina saker så vi vet vad som INTE ska slängas. Så allt som står i dom gemensamma förråden och andra utrymmen som det inte står ett namn och adress på slängs.

Vi kommer att kalla till en gemensam städdag. Då kommer det sättas upp anmälningslistor i portarna. Det är viktigt att vi alla hjälps åt.

Vi vill och tror att alla som bor i vår Brf vill hjälpas åt att hålla ordning. Vi är och vill vara stolta över vår miljö.

Hälsningar

Styrelsen för Brf Smålänningen 3